Ingatlanközvetítő irodák- Budapesti ingatlanok

Budapesti ingatlan vásárlásánál jó néhány prominens ingatlanközvetítő iroda szakértelmére alapozhat a vásárló. A nagy értékű ingatlanoknál különösen fontos, hogy minden részletre kiterjedő információval rendelkezzünk, mielőtt megvásárolnánk, ráadásul egy komoly ingatlanközvetítő irodától olyan szakmai és jogi segítséget kaphatunk, melynek hiányában hibás döntéseket hozhatunk.

Ingatlanközvetítő irodák

A II. világháború után a luxusingatlanok fogalma elveszett. A tehetős nagypolgári családok és az arisztokraták fényűző villái, felső kategóriás házai vagy elvesztek a pusztításban vagy állami kézre kerültek.

Napjainkban már más szempontoknak kell megfelelnie a luxusingatlanoknak, ugyanakkor régen és ma is kulcsfontosságú tényező, hogy a prémium ingatlanokat kizárólag szemet gyönyörködtető, kellemes környezetbe építik. Az átgondolt funkcionalitás, a megtervezett stílus, az intimitás biztosítása és a minőségi életet lehetővé tevő modern és kényelmi funkciók mind-mind elvárások egy felső kategóriás házzal szemben.

A KENWAY ingatlanközvetítő iroda ügyfelei komplex és professzionális szolgáltatásban részesülnek, amikor partnerül választják prémium kategóriás, tökéletes ingatlanjuk megtalálásához.

Prémium ingatlanok elhelyezkedése

Sokakat foglalkoztat a kérdés? Mitől luxus a luxus? A luxus fogalma szinte mindenkinek mást jelent, és a szubjektivitás még nemzeteken és földrajzi helyeken is átível. Ami biztosan kijelenthető, hogy a prémium ingatlanok elhelyezkedése elsődleges. Lenyűgöző környezet, lélegzetelállító panoráma veszi körbe mindegyik prémium ingatlant. A lokáció, a különleges stílus, a felsőkategóriás beépített anyagok, az átgondolt funkcionális megoldások, a környezettudatosság, az okosotthon rendszerek ma már mind a luxus kívánatos feltételei.

Ingatlanközvetítő irodák - Luxusingatlan Budapest
Ingatlanközvetítő irodák – Budapesti ingatlanok

Luxus házak Budán

„Budán lakni világnézet” – mondta Márai Sándor, és majdnem egy évszázaddal ezelőtt kifejtette, hogy Pestben nem bízott, ezzel szemben Budán könnyebben lélegzett. A különleges hangulat, a buja ősnövényzet mind-mind semmihez sem fogható légkört teremtenek az itt élők számára.

A meseszép prémium kategóriás villák, a felső kategóriás házak ebben a nagy presztízsű városrészben lehetővé teszik a luxus megélését. Buda a luxus szinonimájává vált.

Prémium lakások a belvárosban

Aki belvárosi prémium lakásban gondolkodik, jól tudja, hogy Budapest milyen nagyszerű város! Minden egy karnyújtásnyira, bisztrók, kávézók, szórakozóhelyek és a jobbnál jobb gasztronómiai élvezeteket nyújtó street foodok. Nyüzsgés a tetőfokon, kiülős teraszok, csodás épületek, szép parkok, dolce vita!

Ki ne szeretne egy belvárosi prémium lakásban élni? Főképp, ha még a munkája vagy a tanulmányai is idekötik? Egy egyedi életérzést közvetítő luxus lakásban élni minden belváros imádó álma. Kényelmes életvitel, intimszféra, mégis minden pár lépés távolságra. Szabadság minden értelemben.

Új építésű prémium lakások – hol épülnek

Vannak, akik nem elégednek meg a luxussal. Új építésűre vágynak, ahol minden az elképzeléseiknek megfelelően alakul, az elkészült új építésű prémium lakás pedig megtestesíti álmai otthonát. Budapesten számos nagyszerű lokációban épülnek új prémium lakások, melyek impozáns környezetben, minden igényt kielégítő műszaki tartalommal, okosotthon rendszerrel kelnek életre.

Legyen szó akár IX. kerületi Duna-parti új építésű prémium lakásról, Opera környezetében lévő ingatlanokról, Penthouse lakásról rálátással a Budai-hegyekre vagy éppen Baross utcai új építésű lakásokról, a fényűző életérzés garantált.

Ingatlanárak Budapesten

A Telex nemrégiben megjelent cikke alapján a budapesti ingatlanárak között jelentős különbségek alakultak ki. Kerületenként 768 000-2 350 000 Ft között változnak az átlagos kínálati négyzetméterárak. A XIV. kerületben van 614 ezer forintos négyzetméteráron elérhető beruházás, míg a XII.kerületben 3,7 milliós négyzetméter áron is találni lakást az ingatlanközvetítő irodák kínálati oldalán.

Miért drágulnak a lakások

Az Eurostat 2021 év végi adatai szerint az elmúlt 7 évben, az EU-ban Magyarországon nőttek a legmagasabb mértékben a lakásárak.

Inagtlanközvetítő irodák - ingatlan árak alakulása
(A lakások értéke 2021 utolsó negyedéve és 2015 között az EU országaiban / Forrás: Ingatlan.com)

Budapesten 2021-2022 tavasza között a lakások átlagára 20 százalékkal emelkedett. Az ingatlanokra mindig is hosszútávon megtérülő befektetésként tekintettek, a kifutó kamattámogatott hitelek, a dráguló építőanyagok, az inflációs félelmek mind-mind árfelhajtó hatással bírnak az ingatlanpiacra. Szakértők szerint, ha visszaesés hosszútávon nem is, de lassulás várható az ingatlanok drágulása tekintetében.